 |
www.chemiapolsl.fora.pl Forum Studentów Chemii Politechniki Śląskiej w Gliwicach
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Arek Wawak
Administrator
Dołączył: 04 Lut 2011
Posty: 241
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 13:49, 02 Mar 2012 Temat postu: Dr Pastuch - kartkówka |
|
|
Pytania:
1. Scharakteryzowac skrobie (budowa, wzory z minimum 3 jednostkami merów)
2. Wymienić produkty rozkładu skrobi (chodzi o syropy)
3. Podział amylaz ze względu na wiązanie.
Kartkowka byla na samym poczatku.
Pozdrowionka!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aga.szwarc
Dołączył: 24 Lut 2011
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Nie 19:12, 11 Mar 2012 Temat postu: |
|
|
Jaka była objętość przesączu po hydrolizie skrobi ? jest mi to potrzebne do policzenia tej zawartości cukrów redukujących.
Z góry dzięki
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Agnieszka Pyrchała
Dołączył: 22 Lut 2011
Posty: 93
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pon 11:39, 12 Mar 2012 Temat postu: |
|
|
jeżeli chodzi o tą objętość to
dla przesączu 1 = 72 ml
natomiast dla drugiego (BAN) = 50 ml
z tego co wiem Sylwek to napisał w treści przebiegu ćwiczenia
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aga.szwarc
Dołączył: 24 Lut 2011
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pon 13:28, 12 Mar 2012 Temat postu: |
|
|
dzięki
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Jacek Olma
Dołączył: 21 Lut 2011
Posty: 92
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Tarnowskie Góry
|
Wysłany: Pią 17:39, 23 Mar 2012 Temat postu: |
|
|
1. Skrobia, co to jest pod względem chemicznym i narysować wzór z 3 merów
2. Jaka jest różnica w działaniu 3 głównych amylaz
3. Czy spodziewamy się otrzymać większą czy mniejszą wagowo ilość produktu hydrolizy od tej wyznaczonej metodą cukrów redukujących.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|