Forum www.chemiapolsl.fora.pl Strona Główna www.chemiapolsl.fora.pl
Forum Studentów Chemii Politechniki Śląskiej w Gliwicach
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Dr Pastuch - kartkówka

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.chemiapolsl.fora.pl Strona Główna -> Laborki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Arek Wawak
Administrator



Dołączył: 04 Lut 2011
Posty: 241
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 13:49, 02 Mar 2012    Temat postu: Dr Pastuch - kartkówka

Pytania:
1. Scharakteryzowac skrobie (budowa, wzory z minimum 3 jednostkami merów)
2. Wymienić produkty rozkładu skrobi (chodzi o syropy)
3. Podział amylaz ze względu na wiązanie.

Kartkowka byla na samym poczatku.
Pozdrowionka!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aga.szwarc




Dołączył: 24 Lut 2011
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 19:12, 11 Mar 2012    Temat postu:

Jaka była objętość przesączu po hydrolizie skrobi ? jest mi to potrzebne do policzenia tej zawartości cukrów redukujących.

Z góry dzięki Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Agnieszka Pyrchała




Dołączył: 22 Lut 2011
Posty: 93
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 11:39, 12 Mar 2012    Temat postu:

jeżeli chodzi o tą objętość to

dla przesączu 1 = 72 ml
natomiast dla drugiego (BAN) = 50 ml

z tego co wiem Sylwek to napisał w treści przebiegu ćwiczenia Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aga.szwarc




Dołączył: 24 Lut 2011
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 13:28, 12 Mar 2012    Temat postu:

dzięki Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Jacek Olma




Dołączył: 21 Lut 2011
Posty: 92
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tarnowskie Góry

PostWysłany: Pią 17:39, 23 Mar 2012    Temat postu:

1. Skrobia, co to jest pod względem chemicznym i narysować wzór z 3 merów
2. Jaka jest różnica w działaniu 3 głównych amylaz
3. Czy spodziewamy się otrzymać większą czy mniejszą wagowo ilość produktu hydrolizy od tej wyznaczonej metodą cukrów redukujących.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.chemiapolsl.fora.pl Strona Główna -> Laborki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin